1. Áttérés okirat alapú nyilvántartásról megerősítő eljárás alapján történő nyilvántartásra

Egy okirat alapján nyilvántartott domaint a domain-használója áttéríthet megerősítő eljárás alapján nyilvántartottra. Ebben az esetben a domain-használó teljes bizonyító erejű magánokiratba vagy közokiratba foglaltan (ideértve az elektronikus úton hitelesített okiratot is) kell nyilatkozzék az áttérésről, és egyidejűleg megadja az ellenőrző faktor(ok) adatait. A nyilatkozatot a domain-használó a regisztrátornak kell megküldenie, a regisztrátor azt továbbítja a Nyilvántartásba. Ezután a Nyilvántartó a használóval lefolytatja a megerősítő eljárást.

2. Áttérés megerősítő eljárás alapján történő nyilvántartásról okirat alapú nyilvántartásra

Egy megerősítő eljárás alapján nyilvántartott domaint a domain-használója áttéríthet okirat alapján nyilvántartottra. Ebben az esetben a domain-használó teljes bizonyító erejű magánokiratba vagy közokiratba foglaltan (ideértve az elektronikus úton hitelesített okiratot is) kell nyilatkozzék az áttérésről. A nyilatkozatot a domain-használó a regisztrátornak kell megküldenie, a regisztrátor pedig azt továbbítja a Nyilvántartásba. Ezután a Nyilvántartó a használóval lefolytatja a megerősítő eljárást.

3. Áttérés egyfaktoros megerősítő eljárásról kétfaktorosra

Az egyfaktoros megerősítő eljárásról kétfaktorosra áttérni úgy lehet, hogy a domain-használó a regisztrátornál ezt igényli, megadva a telefonszámot, a regisztrátor továbbítja az igényt a Nyilvántartásba, a Nyilvántartó pedig a használóval lefolytatja a kétfaktoros megerősítő eljárást.

4. Áttérés kétfaktoros megerősítő eljárásról egyfaktorosra

A kétfaktoros megerősítő eljárásról egyfaktorosra áttérni úgy lehet, hogy a domain-használó a regisztrátornál ezt igényli, a regisztrátor továbbítja az igényt a Nyilvántartásba, a Nyilvántartó pedig a használóval lefolytatja a kétfaktoros(!) megerősítő eljárást.


Kapcsolódó cikkek: