Üdvözöljük az Egységes Panaszkezelő Rendszer oldalán!

Amennyiben még nem indult eljárás, az indításhoz kérjük, a lenti 1. pontban válasszon az Önnek megfelelő eljárások közül.

Ha már folyamatban levő eljáráshoz szeretne dokumentumot feltölteni, akkor Ön erről már kapott tőlünk értesítést, és ennek megfelelően szükséges a 2. pontban szereplő opciók közül választania.


1. Eljárásindító oldalak:

A panaszok indítása előtt kérjük tájékozódjon az egyes eljárásokról a leírásokban található linkeken!


Domain döntnöki eljárás – panaszjelzés

Amennyiben az ezen a felületen meghirdetett nevek között Ön olyan domain nevet talált, amely valamilyen módon sérti a jogos érdekeit (pl. névhasználati jogát), úgy Domain döntnöki eljárást kezdeményezhet a domain regisztrációja ellen a meghirdetéstől számított 8 napon belül. Az eljárásnak díjai vannak. A Domain döntnöki eljárásról itt talál részletesebb ismertetetőt, a panaszt pedig ezen az oldalon tudja jelezni.


Domain döntnöki eljárás – panasz benyújtása a Nyilvántartó ellen

Amennyiben a domain név igénylés teljesítését a Nyilvántartó a Domainregisztrációs Szabályzatnak való meg nem felelés miatt elutasítja, ezen elutasító döntéssel szemben a domain-igénylő kezdeményezheti az Alternatív Vitarendező Fórum Domain döntnöki eljárását. A Domain döntnöki eljárásokról itt talál részletesebb ismertetetőt, a panaszt pedig ezen az oldalon tudja jelezni.


Regisztrációs döntnöki eljárás – panasz kezdeményezése természetes személy Panaszolt esetén

Regisztrációs döntnöki eljárás – panasz benyújtása jogi személy Panaszolt esetén

Egy regisztrált domain névnek a domain-használójától történő visszavonását, illetve átruházását, az Alternatív Vitarendező Fórumhoz előterjesztett panasszal kezdeményezheti az a Panaszos, akinek ehhez a névhez névhasználati joga fűződik. Az eljárásnak díja van. Ehhez a Regisztrációs döntnöki eljárást szükséges megindítani, melyről részletesebb információt itt talál a panaszt pedig a Panaszolt személyétől függően a két fenti hivatkozás egyikén tudja elindítani.


Reklamációs panasz benyújtása

Nem vitarendezés jellegű, reklamációs panasz is benyújtható bármely Regisztrátorral, a Nyilvántartóval, továbbá az Alternatív Vitarendező Fórummal szemben is. A reklamációs panasznak nincs díja. Részletesebb információ és panaszbenyújtás ezen az oldalon.


2. Folyamatban levő eljárásokat folytató oldalak:


Domain döntnöki eljárás – panasz benyújtása

Miután jelezte a panaszt, és értesítést kapott az AVF titkárságtól (és csakis akkor), a panaszt ténylegesen ezen az oldalon keresztül tudja benyújtani.


Domain döntnöki eljárás – panaszolt védekezésének benyújtása

Ha Ön értesítést kapott arról (és csakis akkor), hogy egy vagy több Ön által igényelt domain regisztrációja ellen panaszt nyújtottak be, akkor érdemi védekezését ezen az oldalon keresztül tudja beterjeszteni.


Regisztrációs döntnöki eljárás – panasz benyújtása természetes személy Panaszolt esetén

Ha Ön elindította a panaszt természetes személy Panaszolt ellen a Regisztrációs döntnöki eljáráshoz ezen az oldalon, és erről megkapta visszaigazolásunkat, akkor a panaszát ezen az oldalon tudja benyújtani.


Regisztrációs döntnöki eljárás – panaszolt védekezésének benyújtása

Ha Ön értesítést kapott arról (és csakis akkor), hogy egy vagy több Ön által használt domain kapcsán Regisztrációs döntnöki eljárást indítottak, akkor érdemi védekezését ezen az oldalon keresztül tudja beterjeszteni.


Hiánypótlás, kiegészítés

Ha Ön értesítést kapott arról, hogy Panaszát vagy védekezését szükséges kiegészítenie, vagy Ön ezt más okból szeretné megtenni, akkor ezt ezen az oldalon szükséges megtennie.


Kapcsolatfelvétel az AVF titkárságával



Kapcsolódó cikkek