A Nyilvántartó kétféle domain listát tesz közzé nyilvánosan (magánszemély domain igénylő, illetve használó adatai nélkül):

  1. Az új domain igénylések listáját, és
  2. A törlés előtti parkolásban lévő domainek listáját


1. Az új domain igénylések nyilvános meghirdetése

A Nyilvántartó a feltételes használatba adásuk után ezeken az oldalalakon minden domain igénylést közzé tesz:

Amennyiben 8 napon belül nem érkezik panasz egy igénylésre, az az igénylő számára delegálásra kerül.

Amennyiben valamelyik igénnyel kapcsolatban kérdései, vagy aggályai vannak, kérjük forduljon egy regisztrátorhoz.

Amennyiben panasszal élne egy feltételesen használatba adott domain kapcsán, a tudnivalókat ezen az oldalon találja.


2. Törlés előtti parkolásban lévő domainek listája

A törlés előtti parkolásban lévő domainek listája ezeken az oldalakon található:


– ABC szerint sorbarendezett lista
– Idõ szerint sorbarendezett lista


Törlés előtti parkolásban 30 napig várakoznak a domainek. Ha ezalatt az idő alatt a domain használója valamelyik regisztrátornál újraregisztráltatja a domaint, akkor az az ő használatába kerül vissza.


Új delegálásra kerülhet sor időközben a Domainregisztrációs Szabályzat 6.3 vagy 6.4 pontja alapján. A 31. napon viszont az igénylés lehetősége megnyílik mások előtt is. Időközben többen is megbízhatnak regisztrátort, hogy ha végül mégis bekövetkezik a törlés, akkor a törlést követően a regisztrátor vetesse nyilvántartásba igényüket a regisztrációs rendszerben. Mivel ilyen megbízást többen is adhatnak le a regisztrátoroknál, ezért a törléskor több nyilvántartásbavételi kérelem versenyezhet időben egymással, tehát egyik regisztrátor sincs abban a helyzetben, hogy valamely igény elsőbbségét garantálni tudja.


Hivatalos domain információk a regisztrátoroktól nyerhetők a hiteles adatbázis alapján. A meghirdetés oldalakon lekérdezhető adatok a hiteles adatbázis alapján időszakosan frissülnek. A hiteles adatbázis és az oldalakon lekérdezhető adatok között a frissítésből vagy bármilyen műszaki zavarból adódó esetleges eltérésért a szolgáltató felelősséget nem vállal.Kapcsolódó cikkek