Domainregisztráció lépésről lépésre

Ha úgy döntesz, hogy saját honlapot, weboldalt szeretnél, legyen az akár üzleti vagy magán célú, az első lépés mindig a domain, vagyis a webcím regisztrációja. A Tudástár menüpontban bemutatjuk, hogy melyek a domainregisztráció lépései. Kattints ide és nézd meg az új Tudástár menüpontot!

Miért érdemes .hu domaint regisztrálni?

A Tudástár menüpontban bemutatjuk, hogy mik a .hu végződésű domain előnyei, és hogyan regisztrálhatunk egy ilyet percek alatt. Kattints ide és nézd meg az új Tudástár menüpontot!

2023. április 1-től változik a Domainregisztrációs Szabályzat  

A 2023. április 1-től hatályos szabályzat itt elérhető: DRSz-2023-aprilis-1-tol.pdf (domain.hu) A legfontosabb pontok, amik változnak: Az eddigi 45 napos felmondás és a 60 napos törlés előtti parkolás ideje április 1-től lerövidül 30 – 30 napra. Törlés előttti parkolásból való visszaállítás esetén a domain név fordulónapja és a regisztráció időpontja a nyilvántartásban változatlan marad azzal, hogy…

2023 január 1-től módosult a Domainregisztrációs Szabályzat

A módosítások legfőképpen az Alternatív Vitarendező Fórum szervezeti és eljárásbeli megújulását szabályozzák, ugyanakkor bevezetésre került egy egységes panaszkezelő rendszer, melyben akár reklamációs panaszok is tehetők. Az új 3.7 ponttal egyszerűbbé válik a megszűnt jogi személy domain-használók domain nevei használati jogának tisztázása.

2023. január 1-től változik az alternatív vitarendezés

A domain regisztrációval kapcsolatos jogviták során eljáró, bíróságon kívüli vitarendezési szolgáltatásokat nyújtó Alternatív Vitarendező Fórum (AVF) 2023. január 1-től megújul. A 2023 január 1-től az Internet Szolgáltatók Tanácsa Tudományos Egyesület (ISZT) keretében működő AVF egy minden érintett számára online elérhető központi panaszkezelő rendszeren (Egységes Panaszkezelő Rendszer-EPR) keresztül biztosítja az alternatív vitarendezésre tartozó, valamint minden egyéb…

Pályázati felhívás

A Magyarországi Internet Szolgáltatók Tanácsa Tudományos Egyesület nyilvános pályázati felhívást tesz közzé az Alternatív Vitarendező Fórum döntnöki pozícióinak betöltésére.A részletes pályázati felhívás itt olvasható.

2022. július 1-től új Domainregisztrációs szabályzat lép életbe

A változások elsődleges célja a regisztrációs folyamat gyorsítása. Szétválik a regisztrált és a delegált domain kifejezés. A .hu bejegyzési folyamat során nem lesz kötelező megadni névszervereket. Ebben az esetben a domainnév pozitív elbírálás után regisztrálva lesz, de nem kerül zónába (nem lesz delegálva, ezáltal működni sem fog). Az új Szabályzat megtekinthető a Domainregisztrációs szabályzat oldalon.

Oroszország kizárása az Európa Tanácsból, ennek hatása a .hu domainekre

Az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága szerdai (2022. március 16.) rendkívüli ülésén a szervezet alapokmányának 8. cikke alapján indított eljárás keretében úgy határozott, hogy azonnali hatállyal megszünteti Oroszország tagságát a szervezetben. Az Orosz Föderáció ettől a naptól megszűnik az Európa Tanács tagja lenni. Ennek a .hu domainekre történő kihatásairól az alábbi tájékoztatást adjuk: Új igénylés nem…