Szolgáltató függetlenség

Magánemberként azért érdemes saját domain névvel rendelkezni, mert akkor egy életre megoldottuk az állandó email címet, a címünk többé nem fog függeni a szolgáltatónktól. Még az is megoldható, hogy GMail levelezésünk legyen a saját domain nevünk alatt. Igaz, hogy ezért az alapvetően vállalkozásoknak kitalált G-Suite nevű szolgáltatásra már külön elő kell fizetnünk a Google-nél.

Sokan szeretik bejegyezni a teljes nevünket vagy becenevüket, ezért sok név már foglalt, de érdemes a domain keresőben kutakodni, hátha találunk egy még szabad, kedvünkre való nevet.

A domain név használati joga örökölhető!

Egyediség

Van, aki azt szereti, ha olyan email címe van, mint sokmillió más embernek, és van, aki ezt nem szereti. A saját domain név egyediséget fejez ki.

Személynevek

Jó dolog, ha nemcsak a @ jeltől balra írt névben van a saját nevünk, hanem esetleg attól jobbra is. Persze, a lehetőségek korlátozottak, hiszen bármilyen gyakori is egy családnév, csak egyvalaki tudja .hu domainként használni. Az, aki először igényli, vagy igényelte jogszerűen, az kapja meg a használati jogot.

Mindez természetesen nem zárja ki azt, hogy kedvenc kifejezésünk, vagy éppen kedvenc háziállatunk neve alapján igényeljünk saját .hu domain nevet 🙂

Kapcsolódó cikkek