Egy regisztrált domain névnek a domain-használójától történő visszavonását, illetve átruházását az Alternatív Vitarendező Fórumhoz előterjesztett panasszal kezdeményezheti az a Panaszos, akinek ehhez a névhez névhasználati joga fűződik. Egy eljárást egy Panaszos csak egy Panaszolttal (domain-használóval) szemben indíthat, de az eljárás több domain nevet is érinthet. Az ügyek egyesítéséről vagy szétválasztásáról az Alternatív Vitarendező Fórum dönt. A Panaszos választása szerinti egy vagy három fős regisztrációs döntnöki eljárás során történik a döntéshozatal.  

Amennyiben Panaszos az eljárást egy döntnökkel kérte, de a Panaszolt kéri, hogy az eljárásban háromfős döntnöki tanács döntsön, úgy ezt válasziratában kell jeleznie és egyidejűleg az ezzel kapcsolatos esetleges díjkülönbözetet megfizetnie. 

Az eljárás díja egy fős döntnöki eljárásban egy domain esetén 150.000 Ft + ÁFA, azaz 190.500 Ft, három fős döntnöki eljárás esetén 200.000 Ft + ÁFA, azaz 254.000 Ft, domain nevenként. Díjkedvezmény jár a domainek számától függően, így az eljárásba bevont 2-10. domainekre 50% kedvezmény (tehát az eljárási díj 75.000 Ft + ÁFA, azaz 95.250 Ft vagy 100.000 Ft + ÁFA, azaz 127.000 Ft domain nevenként), a 11. domaintől kezdődően már nem növekszik az eljárás díja.  

A Regisztrációs eljárás részletsebb ismertetése ezen az oldalon található.

Fontos gyakorlati tudnivaló a Regisztrációs döntnöki eljárás kezdeményezése kapcsán: 

Természetes személy Panaszolt esetén mivel a panasznak tartalmaznia kell a Panaszolt (domain-használó) nevét, mely adatvédelmi okból magánszemély domain-használó esetén nem publikus, ilyen esetben a panasz benyújtása két lépésben történik. A lenti nyomtatványon keresztül megküldött nyilatkozatainak pozitív elbírálása esetén megküldjük Önnek a domain használó nevét, és Ön ezt követően tudja benyújtani panaszát.  

Amennyiben Ön jogi személy Panaszolt ellen kíván Regisztrációs döntnöki eljárást kezdeményezni, panaszát ezen az oldalon nyújthatja be.

Amennyiben tehát panaszt szeretne benyújtani egy vagy több regisztrált domain név kapcsán természetes személy Panaszolt ellen, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot. A díjbekérőt az űrlap beérkezése után, az Ön által megadott e-mail címre küldjük. Az eljárás az eljárás díjának megfizetése után indul. 

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező. 

  2. Panaszos adatai:

  Lakóhely/székhely:*

  3. Panaszost az eljárásban képviselő adatai (opcionális):

  Kérjük, ha meghatalmazottként jár el, töltse fel a meghatalmazását.
  (maximális fájl méret: 8 MB, pdf, jpg és jpeg formátum elfogadott):

  4. Számlázási adatok:

  Lakóhely/székhely:*

  5. Kérjük jelölje be, hogy egy vagy három fős regisztrációs döntnöki tanácsot kér:
  egyfős döntnöki tanácsháromfős döntnöki tanács

  6. Amennyiben a domain használó (vagyis a Panaszolt) természetes személy, kérjük nyilatkozzon az alábbiakról:

  A panaszban szükséges a Panaszolt nevének feltüntetése. A fenti nyilatkozatainak pozitív elbírálása után (néhány munkanapon belül) megküldjük Önnek a domain-használó (Panaszolt) nevét. Ebben az esetben, Ön ezt követően tudja benyújtani panaszát.

  7. Kérjük nyilatkozzon az alábbiakról:*

  Amennyiben tehát a Panaszos természetes személy, a fenti nyilatkozatainak pozitív elbírálása után (néhány munkanapon belül) megküldjük Önnek a domain használó nevét. Ön ezt követően tudja majd benyújtani panaszát, melyhez a szükséges linket értesítésünkben találja.    Kapcsolódó cikkek