Egy regisztrált domain névnek a domain-használójától történő visszavonását, illetve átruházását az Alternatív Vitarendező Fórumhoz előterjesztett panasszal kezdeményezheti az a Panaszos, akinek ehhez a névhez névhasználati joga fűződik. Egy eljárást egy Panaszos csak egy Panaszolttal (domain-használóval) szemben indíthat, de az eljárás több domain nevet is érinthet. Az ügyek egyesítéséről vagy szétválasztásáról az Alternatív Vitarendező Fórum dönt. A Panaszos választása szerinti egy vagy három fős regisztrációs döntnöki eljárás során történik a döntéshozatal.  

Amennyiben Panaszos az eljárást egy döntnökkel kérte, de a Panaszolt kéri, hogy az eljárásban háromfős döntnöki tanács döntsön, úgy ezt válasziratában kell jeleznie és egyidejűleg az ezzel kapcsolatos esetleges díjkülönbözetet megfizetnie. 

Az eljárás díja egyfős döntnöki eljárásban egy domain esetén 150.000 Ft + ÁFA, azaz 190.500 Ft, három fős döntnöki eljárás esetén 200.000 Ft + ÁFA, azaz 254.000 Ft, domain nevenként. Díjkedvezmény jár a domainek számától függően, így az eljárásba bevont 2-10. domainekre 50% kedvezmény (tehát az eljárási díj 75.000 Ft + ÁFA, azaz 95.250 Ft vagy 100.000 Ft + ÁFA, azaz 127.000 Ft domain nevenként), a 11. domaintől kezdődően már nem növekszik az eljárás díja.  

A Regisztrációs eljárás részletsebb ismertetése ezen az oldalon található.

Fontos gyakorlati tudnivaló a Regisztrációs döntnöki eljárás kezdeményezése kapcsán: 

Jogi személy Panaszolt esetén a lenti adatlap kitöltésével nyújtható be a panasz. 

Amennyiben Ön természetes személy Panaszolt ellen kíván Regisztrációs döntnöki eljárást kezdeményezni, panaszát ezen az oldalon nyújthatja be, tekintettel arra, hogy a panasznak tartalmaznia kell a Panaszolt (domain-használó) nevét, mely adatvédelmi okból magánszemély domain-használó esetén nem publikus. Ilyen esetben a panasz benyújtása két lépésben történik. Az itt elérhető nyomtatványon keresztül megküldött nyilatkozatainak pozitív elbírálása esetén megküldjük Önnek a domain használó nevét, és Ön ezt követően tudja benyújtani panaszát.   


Amennyiben tehát panaszt szeretne benyújtani egy vagy több regisztrált domain név kapcsán jogi személyt Panaszolt ellen, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot. A díjbekérőt a panasz befogadását követő legrövidebb időn belül, az Ön által megadott e-mail címre küldjük. Az eljárás az eljárás díjának megfizetése után indul. 

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező. 

  2. Panaszos adatai:

  Lakóhely/székhely:*

  3. Panaszost az eljárásban képviselő adatai (opcionális):

  4. Számlázási adatok:

  Lakóhely/székhely:*

  5. Kérjük jelölje be, hogy egy vagy három fős regisztrációs döntnöki tanácsot kér:
  egyfős döntnöki tanács (1 domain esetén: 190.500 Ft)háromfős döntnöki tanács (1 domain esetén 254.000 Ft)

  6. Jogi személy Panaszolt (domain-használó) adatai:*
  (Amennyiben a Panaszolt természetes személy, a panasz benyújtását itt szükséges kezdeményeznie).

  Székhely:

  7. Kérjük csatolja a panaszt és mellékleteit:*
  Legalább egy dokumentum feltöltése kötelező. Ha meghatalmazottként jár el, kérjük töltse fel a meghatalmazást is.
  (maximális fájl méret: 8 MB, pdf, jpg és jpeg formátum elfogadott):

  További mellékletek (Opcionális. Maximális fájl méret: 3 MB, pdf, jpg és jpeg formátum elfogadott):


  Amennyiben több mellékletet szeretne feltölteni, mint amennyi az űrlapon lehetséges, kérjük használja a hiánypótlásra, kiegészítésre szolgáló oldalunkat. Az iktatószám mezőbe a panaszolt domain nevet írja.

  8. Kérjük nyilatkozzon az alábbiakról:*

  Kapcsolódó cikkek