Ez az oldal akkor fontos az Ön számára, ha értesítést kapott arról, hogy egy vagy több Ön által igényelt domain regisztrációja ellen panaszt nyújtottak be. Ebben az esetben a lényeges információkat lent találja és a lenti adatlap kitöltésével tudja érdemi védekezését beterjeszteni.

Akinek jogos érdeke fűződik annak megállapításához, hogy egy feltételesen regisztrált domain adott domain igénylő részére történő regisztrációja a Domainregisztrációs Szabályzatba ütközik, az a bíróságon kívüli vitarendezési szolgáltatásokat nyújtó Alternatív Vitarendező Fórum eljárását kezdeményezheti (Domain döntnöki eljárás).  

Amennyiben az Ön által feltételesen regisztrált domain névvel kapcsolatban panaszt tettek, az alábbi lehetőségei vannak:

 • Amennyiben a panaszban foglaltakat nem vitatja, az értesítést követő 8 naptári napon belül lehetősége van elállni igénylésétől a tárgyi domain név vonatkozásában, mely esetben a domain név törlésre kerül.  
 • Amennyiben nem kíván elállni az igényléstől, úgy a panasztételről szóló kézbesítéstől számított 8 napon belül szükséges befizetni az eljárási díjat valamint ugyanezen határidővel lehetősége van a panaszra vonatkozó érdemi védekezését a lenti adatlap kitöltésével, benyújtani, tárgyi ügyre vonatkozó dokumentumokkal együtt. 

Az eljárás díja egy domain esetén: 190.500 Ft (150.000 Ft + ÁFA). Azok számára, akiknek 2023. január 1. óta nem volt vesztett Domain döntnöki eljárása, az eljárási díj 76.200 Ft (60.000 Ft + ÁFA) domainenként.

További díjkedvezmény jár az egy eljárásba bevont a domainek számától függően, így a 2-10. domainekre 50% kedvezmény (tehát az eljárási díj 95.250 (75.000 Ft + ÁFA) vagy 44.450 Ft (30.000 Ft + ÁFA)/domain – bruttó összegek), a 11. domaintől kezdődően 100% kedvezmény jár, tehát az eljárás díja nem növekszik tovább. 

A befizetett eljárási díjat kaucióként kezeljük, és a nyertes fél befizetését visszautaljuk, a vesztes félnek számlát küldünk!

Az eljárás díját kérjük az alábbi számlaszámra utalni, a panaszra adott érdemi védekezés benyújtásával egyidejűleg:

Kedvezményezett: Internet Szolgáltatók Tanácsa
Számlaszám: 10700299-70387423-51200002
Közlemény: az értesítésünkben szereplő iktatószám és a domain név

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben Ön nem fizeti be az eljárás díját az értesítést követő 8 naptári napon belül, a panasszal érintett összes domain név törlésre kerül!

Amennyiben valamely Fél beadványát nem terjeszti elő határidőben, úgy a Domain döntnök a beadvány bevárása nélkül jogosult dönteni az adott ügyben.

 

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező. 

  2. Panaszolt adatai:

  Lakóhely/székhely*:

  3. Panaszoltat az eljárásban képviselő adatai (opcionális):

  4. Számlázási adatok:

  Lakóhely/székhely:*

  5. Érdemi védekezés és mellékletei:*
  Legalább egy dokumentum feltöltése kötelező. Ha meghatalmazottként jár el, kérjük töltse fel a meghatalmazást is.
  (maximális fájl méret: 8 MB, pdf, jpg és jpeg formátum elfogadott):

  További mellékletek (Opcionális. Maximális fájl méret: 3 MB, pdf, jpg és jpeg formátum elfogadott):


  7. Kérjük nyilatkozzon az alábbiakról*:  Kapcsolódó cikkek