Akinek jogos érdeke fűződik annak megállapításához, hogy egy feltételesen regisztrált domain adott domain igénylő részére történő regisztrációja a Domainregisztrációs Szabályzatba ütközik, az Alternatív Vitarendező Fórum Domain döntnöki eljárását kezdeményezheti. 

Az eljárás megindítása két lépésben történik: a panasz jelzése és a panasz tényleges benyújtása. A panasz jelzésére a feltételesen használatba adott domain Nyilvántartó általi  meghirdetését követő 8 napon belül van lehetőség. 

A lenti űrlap kitöltésével kezdeményezhető a panasz jelzése. Az eljárásindítás (panasz jelzés) díja: 5.000 Ft + ÁFA, azaz 6.350 Ft domain nevenként. Kérjük, a díjat szíveskedjék mielőbb átutalni a lentiek szerint, mert a díj megfizetése feltétele a panaszjelzésnek. 

Az űrlap elküldése és a befizetés megtörténte után 1 munkanapon belül kerül visszaigazolásra a panasz jelzése. A visszaigazolás fogja tartalmazni a panaszjelzés tényleges megtörténtét és időpontját.

A panasz azután válik majd benyújthatóvá, melynek határideje a domain név meghirdetését követő 14. nap. 

Egy panasz keretében több domain kapcsán is kérhető eljárás lefolytatása, feltéve, hogy a Panaszolt személye minden domain vonatkozásában azonos. Az ügyek egyesítéséről vagy szétválasztásáról az Alternatív Vitarendező Fórum dönt, amelyről a panaszjelzés visszaigazolásában tájékoztatja a Panaszost.

A panasz benyújtásához a vonatkozó eljárás díjat is meg kell majd fizetni, mely egy domain esetén: 150.000 Ft + ÁFA, azaz 190.500 Ft. Azok számára, akiknek 2023. január 1. óta nem volt vesztett DD eljárása, az eljárási díj 60.000 Ft + ÁFA, azaz 76.200 Ft domainenként. További díjkedvezmény jár az egy eljárásba bevont domain nevek számától függően, így a 2-10. domainekre 50% kedvezmény jár (tehát az eljárási díj 75.000 Ft + ÁFA, azaz 95.2500 vagy 30.000 Ft + ÁFA, azaz 38.100 Ft domain nevenként), a 11. domaintől kezdődően 100% kedvezmény jár, tehát az eljárás díja nem növekszik tovább.

A befizetett eljárási díjít kaucióként kezeljük, a nyertes félnek az eljárás díját visszatérítjük. Az panaszjelzés (eljárásindítás) díja nem kerül visszatérítésre.

Amennyiben kezdeményezni szeretné a panasz jelzését egy vagy több feltételesen regisztrált domain név kapcsán, kérjük töltse ki az alábbi – panaszjelzés elindítására szolgáló – űrlapot és szíveskedjék a panaszjelzés díját (6.350 Ft/domain) átutalni az alábbiak szerint:

Kedvezményezett: Internet Szolgáltatók Tanácsa
Számlaszám: 10700299-70387423-51200002
Közlemény: a panasszal érintett domain név, vagy nevek.

Kérjük, hogy az űrlap beküldését és a díj befizetését arra figyelemmel tegye meg, hogy a panaszjelzés igény elbírálása 1 munkanapot vesz igénybe, és a panaszjelzés legvégső határideje a domain név meghirdetése utáni 8. nap.

Felhívjuk figyelmét, hogy a panaszjelzések/panaszok benyújtására a határidő utolsó napján munkaidő végéig van lehetőség, illetve kérjük vegye figyelembe, hogy munkaszüneti napokon, hétvégén nem áll módunkban a panaszjelzések, illetve a panaszok rögzítésére a domain nyilvántartó rendszerbe.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

  2. Panaszos adatai:

  Lakóhely/székhely:*

  3. Panaszost az eljárásban képviselő adatai (opcionális):

  4. Számlázási adatok:

  Lakóhely/székhely:*

  A számlát a panaszjelzés befogadását követő legrövidebb időn belül, az Ön által megadott e-mail címre küldjük.

  5. Kérjük nyilatkozzon az alábbiakról:

  Panaszjelzés kezdeményezésének feldolgozását követően 1 munkanapon belül emailben értesítjük panaszjelzés tényleges megtörténtéről és időpontjáról, valamint arról, hogy a panasz benyújthatóvá vált.  Kapcsolódó cikkek