Ezen lap segítségével egy .hu alatti domain DNS konfigurációját ellenőrizhetjük. A lapról indított ellenőrző program a 193.239.149.113 címről végzi a tesztelést. Megkísérli letölteni az ellenőrzött helyről a zóna fájlt is. Amennyiben ez nem sikerül (pl. le van tiltva), akkor erre információs (I típusú) jelzést ad. Az ellenőrző script megkísérel SMTP kapcsolatot is létesíteni: ellenőrzi az SOA rekordban álló e-mail címet, és ha a domainhez tartozik MX rekord, akkor a postmaster@ellenorzott-domain címet is. Amennyiben ez nem sikerül (pl. le van tiltva), akkor erre hibajelzést ad (M-SOAM, illetve M-PMAE hibakód).

A regisztráció során a regisztrációs rendszer éppen ezt az ellenőrzést végzi el. Hibajelzés esetén a rendszer nem engedi a regisztrációt, illetve bejegyzett vagy delegált domain esetén a DNS módosítást, viszont figyelmeztető (W típusú) jelzés nem jelent akadályt.

Greylisting technikát alkalmazó levelezőszerverek esetén javasoljuk, hogy az ellenőrzést végző aramis.iszt.hu[193.239.149.113] gépet tegyék a szerver fehér listájára (whitelist). Ellenkező esetben az első ellenőrzésnél a domain vélhetően műszaki hibás lesz, és újból kell kezdeményezni az ellenőrzést egy idő múlva.

A script üzenetei a következő szerkezetűek:

<kód>-<súly>-<szöveg>

például:
M-PADD -I- [njszt.hu] primary NS addr: 193.225.86.1

A 'súly' paraméter a következő értékeket veheti fel:

Az egyes hibák részletes leírása itt található.

A DNS szerver üzemeltetőknek szóló ajánlások itt találhatók.

Melyik domain-re kíváncsi ?

Name szervere (opcionális) :

  DNSSEC           Időbélyeg az üzeneteken