Igénylések nyilvános kihirdetése

Amennyiben valamelyik igénnyel kapcsolatban kérdései, vagy aggályai vannak, kérjük forduljon egy Regisztrátorhoz. A Regisztrátorok aktuális listája megtekinthetõ a http://www.domain.hu/ lapon.

A 2011. június 1-jén, illetve azt követően nyilvántartásba vett igények esetében a listán szereplő domainekkel kapcsolatban a Domainregisztrációs Szabályzat (különösen annak 9.1. pontja) szerint panasz bejelentésre van lehetőség. A feltételesen használatba adott domainek regisztráltak, műszakilag a zónába bejegyzettek, használhatók, de jogilag még nem lettek az igénylő részére delegálva. További részletek a 2011. június 1-jével hatályba lépő Domainregisztrációs Szabályzatban.

- ABC szerint sorbarendezett lista
- Idõ szerint sorbarendezett lista

Törlés előtti parkolásban lévő domainek listája

Törlés előtti parkolásban 60 napig várakoznak a domainek. Ha ezalatt az idő alatt a domain használója valamelyik Regisztrátornál újraregisztráltatja a domaint, akkor az az ő használatába kerül vissza. Új delegálásra kerülhet sor időközben a Domainregisztrációs Szabályzat 6.3 vagy 6.4 pontja alapján. A 61. napon viszont az igénylés lehetősége megnyílik mások előtt is. Időközben többen is megbízhatnak Regisztrátort, hogy ha végül mégis bekövetkezik a törlés, akkor a törlést követően a Regisztrátor vetesse nyilvántartásba igényüket a regisztrációs rendszerben. Mivel ilyen megbízást többen is adhatnak le a Regisztrátoroknál, ezért a törléskor több nyilvántartásbavételi kérelem versenyezhet időben egymással, tehát egyik Regisztrátor sincs abban a helyzetben, hogy valamely igény elsőbbségét garantálni tudja.

- ABC szerint sorbarendezett lista
- Idõ szerint sorbarendezett lista

Hivatalos domain információk a Regisztrátoroktól nyerhetők a hiteles adatbázis alapján. Az itt lekérdezhető adatok a hiteles adatbázis alapján időszakosan frissülnek. A hiteles adatbázis és az itt lekérdezhető adatok között a frissítésből vagy bármilyen műszaki zavarból adódó esetleges eltérésért a szolgáltató felelősséget nem vállal.